Vic per a Tots vol que l’Ajuntament es rebel·li contra la llei Montoro i prioritzi les inversions al pagament del deute

576_14842079212017-01-11PleMunicipalVic-0008

El grup municipal de Vic pera Tots presentarà al proper ple del 3 de maig una proposta de moció per tal de que el consistori “traslladi la voluntat de capgirar les prioritats que marca la regla de despesa de la Llei Montoro que prioritza el pagament del deute amb els bancs per davant de les inversions”. Pel regidor, Arnau Martí, “Les inversions en necessitats socials bàsiques són prioritàries a les amortitzacions de deute”.

Els criteris d’austeritat imposats pel Ministeri d’Hisenda des de 2012 marquen que el superàvit municipal s’ha de destinar, en primer lloc, a les obligacions amb els creditors. L’Ajuntament de Vic, els últims anys, ha rebaixat el percentatge de deute sobre els ingressos ordinaris consolidats fins el 51.17%, i assolint, per aquest 2017 un romanent de tresoreria de 2.637.394,26 euros. “El consistori ha fet els deures i hem de poder disposar lliurement d’aquest romanent per inversions socials, de foment de la cohesió i l’ocupació a la ciutat.”

La proposta de Vic per a Tots és que el proper dimecres dia 3 el ple aprovi traslladar una document al ministeri perquè Hisenda accepti aprovar les inversions. “No podem quedar-nos de braços creuats, els ajuntaments han de pressionar per canviar les limitacions que ens imposen”, argumenta Martí, que busca sumar el consitori en la batalla que tenen d’altres municipis amb el Ministeri d’Hisenda i que s’ha reflexat en la Declaració de València de fa unes setmanes.

Les corporacions locals  van estalviar l’any passat 7.000 milions –amb els que en principi no comptava Hisenda–, cosa que ha facilitat a l’Estat complir els seus compromisos europeus. Per altra banda, la moció també reclama eliminar la taxa de reposició d’efectius a l’administració pública que restringeix la possibilitat dels ajuntaments de crear ocupació pública estable i de qualitat que els serveis a la ciutadania demana.

Veure moció  https://docs.google.com/document/d/1wipXT5dR4FEynucOC3Q1ORXKSTLbCfBXG6V70F6QAQY/edit?usp=sharing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: