Vic per a Tots qüestiona l’acord de les analítiques

El portaveu de Vic per a Tots, Arnau Martí, va qüestionar en l’últim ple de l’Ajuntament el conveni que des de fa més d’un any hi ha entre el Consorci Hospitalari i el Clínic a través del qual es van externalitzar les anàlisis clíniques que fins llavors es feien a Vic. Martí va dir que hi havia queixes perquè amb el trasllat de les mostres a Barcelona hi hauria hagut casos d’alteracions que hauria obligat a repetir-les.

El primer tinent d’alcalde, Josep Arimany, va respondre que l’externalització havia estat una decisió de l’anterior gerent i que l’actual, Pere Soley, “està analitzant quines problemàtiques hi ha” i si el renova. Arimany diu que la centralització en un laboratori especialitzat pot suposar un estalvi i una millora dels resultats.

Des del mateix Consorci han detallat que el proper mes de setembre està previst “avaluar” aquest model de col·laboració –portarà un any funcionant de manera completa– per analitzar “si hi ha aspectes a revisar”. Fins ara només en un tipus de proves molt específiques, els hemocultius, han augmentat “lleugerament” el percentatge de mostres contaminades, una situació “puntual” i “poc significativa” que no té relació amb el conveni amb el Clínic, sinó “amb la mateixa tècnica d’extracció”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: