Vic per a tots es solidaritza amb la jornada de vaga dels músics professionals en protesta per l’IVA Cultural

Dia sense música

Dimecres 20 de maig diferents associacions professionals vinculades a la música en directa han convocat un dia sense música contra la pervivència de l’IVA Cultural al 21% i diverses sales no només no programaran concerts sinó que promouran diverses accions per donar visibilitat a la protesta.

El juliol del 2012 el Govern espanyol va aprovar un increment de l’IVA que va comportar que passés d’un 8% a un 21% en l’àmbit de la cultura. Amb aquesta pujada, l’Estat espanyol disposa de l’IVA cultural més alt dels 17 països de l’Eurozona, ja que a la majoria dels estats del nostre entorn, l’IVA cultural oscil·la sobre el 7%, una franja on l’estat espanyol es movia abans d’aquesta pujada.

El 21% de l’IVA cultural no només afecta negativament a la ciutadania a l’hora d’accedir a la cultura sinó que també afecta a la indústria cultural ja de per si malmesa amb les retallades que pateix. Aquest augment ha suposat un descens molt important d’espectadors i facturació en totes les manifestacions de cultura, així com dificultats en la creació i en la producció, i la cultura ha esdevenit un luxe enlloc de ser un dret de la ciutadania.

Des de Vic per a tots ens solidaritzem amb tots els col·lectius i professionals afectats que han programat aquesta jornada de lluita i fem una crida a la ciutadania per adherir-se al manifest de la campanya “Un día sin música” que exigeix al Govern espanyol una “immediata i significativa” reducció del tipus impositiu que grava el consum musical.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: