Vic per a tots combatrà qualsevol retallada i privatització en els serveis sanitaris de la ciutat

Sanitat_03

La diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Marta Ribas, va ser dilluns passat a Vic per presentar juntament amb els membres de la candidatura de Vic per a Tots, els eixos programàtics en el camp de salut en un acte que va tenir lloc davant de l’Hospital Universitari de Vic.

El candidat de Vic per a Tots, Arnau Martí va exposar els problemes sanitaris de la ciutat on l’externalització i la privatització de serveis han tingut com a conseqüència que el principal objectiu hagi deixat de ser el servei públic per convertir-se en un negoci, fet que ha causat un considerable deteriorament de la qualitat, ja que l’entrada de capital privat ha donat peu a la mercantilització de la sanitat. Martí va manifestar que cal tenir molt present que hi ha una estrategia de la Conselleria de Salut d’introduïr els interessos privats a la salut pública.

“Ens oposarem a qualsevol possibilitat de creació del Consorci de Salut a la comarca que substitueixi la gestió de l’ICS en l’atenció primària” va afirmar Arnau Martí, perquè “si hi ha una candidatura que defensa la salut pública i els treballadors i treballadores de la sanitat és Vic per a tots”

Dani Jiménez va exposar que és evident que una ciutat com Vic necesita dotar-se d’un tercer CAP. Jiménez també va proposar la creació d’un Consell Municipal de Salut que treballi cordinadament amb els ambulatoris per garantir el dret universat a la salut de la població.

“Si CiU està nerviosa és perquè veuen que se’ls hi acaba el negoci el dia 24 se’ls ha de donar un missatge ben clar: els dies de fer negoci amb els serveis públics s’estan acabant. El comte enrere comença el 24 de maig i acaba el 27 de setembre.” Afirmava la Diputada del Parlament de Catalunya, Marta Ribas
“Per a nosaltres la salut és un dret, no un negoci. És una qüestió de justícia social ja que els serveis públics per garantir la salut de la gent són patrimoni dels qui no tenen patrimoni, a l’igual que l’educació pública o el transport públic o tots els serveis públics que són els que permeten a la classe mitja ser classe mitja i a la gent treballadora viure amb dignitat.”

Ribas va concloure recordant que “En aquestes eleccions comencem a recuperar el patrimoni de la majoria, de tots i totes. Comença el rescat dels serveis públics, dels nostres drets. Comença l’època de la justícia social. Per això en el proper cicle electoral el que es decideix és drets o CiU, recuperar sanitat pública de qualitat o retallades.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: