Vic is not CiU

Trenta-sis anys després de les primeres eleccions democràtiques és l’hora que el canvi social i polític en aquesta ciutat sigui una realitat. Jo que tinc trenta anys, he viscut sempre sota governs conservadors de CiU. Sempre sota els mateixos que han manat al servei de les elits de la ciutat. Hem de continuar permetent que aquesta situació es perpetuï eternament? Cal parlar clar, no arronsar-se i ser generosos, ara que tenim aquesta oportunitat de canvi històric. Alguns em diuen: vols dir Arnau? I tant! És ara que cal posar totes les energies que tenim i les que no tenim per tancar l’etapa de dretes i obrir-ne una d’esquerres, d’una etapa de progrés i que la ciutadania majoritàriament desitja. És per això que la gent d’ICV, EUiA, i membres de l’Assemblea Ciutadana de PODEM i independents ens hem posat d’acord amb el VIC PER A TOTS. Una candidatura nova que vol ser un missatge per una ciutat més inclusiva, més justa i més democràtica. 

No podem tornar a cometre els errors del passat i que suposi 36 anys més de govern de dretes que no es poden tornar a repetir. És per això que des de VIC PER A TOTS (ICV-EUiA- PODEM) volem ser garants d’aquesta alternativa i d’aquest canvi de debò, no per treure’n uns i posar-ne uns altres sinó per atendre les lluites i els reptes ineludibles que avui tenim al davant: Superar la crisi i defensar els drets socials, donar resposta efectiva als 3.600 aturats que hi ha a la ciutat, atendre a les famílies que no poden pagar les factures del gas o la llum, a les persones que dia a dia es veuen obligades a assistir al banc d’aliments, posar fi al clientelisme i l’amiguisme de l’ajuntament, oferir oportunitats als joves precaritzats, defensar aferrissadament l’educació i la sanitat públiques i generar un model de cultura democràtica a l’abast de tothom. 

Perquè tot això passi, no dependrà només de nosaltres, és cert, però penso que la nostra força serà imprescindible i la garantia per fer possible aquesta majoria progressista a l’Ajuntament.

Representem per a molta gent la possibilitat que a Vic hi hagi la primera majoria d’esquerres des del 78 que treballi al servei de la gent i la seva dignitat. Però és en aquest sentit, que ERC haurà de replantejar si continua de crossa de CiU eternament, o realment fa un gir més enllà de l’electoralisme dels últims mesos, i aposta definitivament per una majoria d’esquerres. Alhora, la CUP haurà de saber si sap construir més enllà de les seves fronteres, sortir de la trinxera i apreciar una certa vocació d’alternativa més enllà de la queixa permanent i una voluntat de transformar també des del govern municipal. Crec que la voluntat, i sobretot, l’esperança de canvi existeix. Un canvi al servei de la gent que té el somni de tenir un pis digne, de trobar una feina, millorar les escoles dels seus fills i defensar els serveis municipals a l’abast de tothom o tenir un territori i un patrimoni protegit. Nosaltres volem treballar perquè aquest somni sigui realitat, perquè després de 36 anys  VIC IS NOT CiU i volem un VIC PER A TOTS.

Arnau Martí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: