Es presenta el manifest ARA JA ÉS DEMÀ

vicperatots

Aquest any 2015, Vic complirà 36 anys de governs municipals presidits per CiU. Trenta-sis anys després de les primeres eleccions democràtiques és l’hora que el canvi social i polític en aquesta ciutat sigui una realitat. És temps de guanyar en democràcia participativa, de treballar al servei de la gent i de transformar la nostra ciutat per fer-la més tolerant, progressista, oberta i dialogant. La nostra senya d’identitat són i seran els vigatans i vigatanes que no es resignen, que remouen consciències i que es rebel·len contra les injustícies.

Estem convençuts que és l’hora de sumar des de la pluralitat progressista per afrontar en comú els reptes de futur que té la ciutat, i sobretot, per combatre els greus impactes d’una crisi rabiosament injusta que afecta molts dels nostres ciutadans i ciutadanes. Tenim lluites i reptes ineludibles: Superar la crisi i defensar els drets socials, donar resposta efectiva als 3.600 aturats que hi ha a la ciutat, atendre a les famílies que no poden pagar les factures del gas o la llum, a les persones que dia a dia es veuen obligades a assistir al banc d’aliments, posar fi al clientelisme i l’amiguisme de l’administració, oferir oportunitats als joves precaritzats, defensar aferrissadament l’educació i la sanitat públiques i generar un model de cultura democràtic a l’abast de tothom. Seguirem lluitant contra el racisme i l’homofòbia perquè aquesta ciutat està forjada des de la diversitat d’idees, orígens culturals de persones vingudes de molts racons del món i que han consolidat a Vic el seu projecte de vida.

Volem construir un model de política municipal al servei de les persones i de les seves inquietuds, anhels i necessitats. Al cap i a la fi, no entenem quin sentit pot tenir la política municipal si aquesta no està encaminada a que fins i tot les persones més desafavorides de Vic puguin tenir una vida digna i plena.

Per totes aquestes raons, fem una crida ben àmplia a tota la ciutadania de Vic:

Us convoquem per construir una ciutat entre totes i tots des dels valors de l’ètica progressista i la participació activa. Anhelem una ciutat més democràtica, sostenible, solidària, honesta i transparent. Una ciutat equitativa on prevalguin els serveis públics enfront dels serveis privats i on els recursos, tan materials com a humans, siguin emprats de forma intel·ligent i equitativa. Treballarem pel canvi al servei de la ciutadania, no com una abstracció retòrica, sinó amb voluntat de fer-ho realitat. Aquesta inesgotable esperança de canvi no és una utopia, ja que és possible si tots i totes ens mobilitzem per aconseguir-ho. En les consciències, als carrers, als barris i a les urnes.

Perquè avui, ara, ja és demà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: